Articole in presa

ZIARUL RING despre SALINA SANATATII BUCURESTI

CE BOLI SE POT TRATA LA SALINA DIN INIMA BUCURESTIULUI

Sarea nu dă doar gust mâncării, ci este şi un medicament natural folosit din vechime ce ajută organismul să se recupereze în urma unor boli. Una dintre formele prin care sarea acţionează benefic este reprezentată de aerosolii salini. În salinele naturale, aceştia sunt produşi de natură. În salina artificială, pentru a obţine un efect maxim, se foloseşte un generator profesional de aerosoli salini. Acesta mărunţeşte sarea minerală până la dimensiunea de doi microni, transformând-o într-un fel de fum curativ aproape invizibil. Inspirată natural, sarea poate trece de barierele nasului şi ale gâtului şi ajunge în alveolele pulmonare. De acolo, scoate elementele toxice care afectează organismul. Terapia creşte imunitatea naturală, iar bolnavii de astm, cei cu afecţiuni ORL sau pulmonare şi cei cu alergii găsesc în acest tratament naturist clasic drumul spre o stare de sănătate mult mai bună. O astfel de salină, denumită Salina Sănătăţii, funcţionează de curând la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti.

Acest articol este proprietatea Ring Media Group şi este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicaţiile tipărite – Ziarul „ring”, iar pentru publicaţiile online – http://www.ziarulring.ro/stiri/sanatate/225999/Ce-boli-se-pot-trata-la-salina-din-inima-Bucurestiului-

 

ZIARUL LIBERTATEA despre SALINA SANATATII BUCURESTI

Salina de suprafaţă poate trata astmul bronşic

ARTICOL POSTAT DE: Rodica Dirzu

Din cele mai vechi timpuri, salinele au fost utilizate de oameni pentru vindecarea anumitor boli, mai ales din sfera respiratorie, dar nu numai. În zilele noastre au apărut salinele de suprafaţă, care au aceleaşi efecte, chiar îmbunătăţite. Specialiştii de la Salina Sănătăţii (facebook.com/SalinaSanatatii) îţi arată care sunt avantajele acestei terapii.

Ce putem face atunci când răcim uşor sau când sistemul respirator este în suferinţă, de la astm la rinite şi multe alte complicaţii, dar când ne chinuie alergiile? Problemele dermatologice, imunitatea generală scăzută, oboseala, sforăitul sau stresul, toate aceste probleme se pot rezolva prin salinoterapie.

Cum funcţionează «terapia sărată»

Aerosolii naturali se formează prin lovirea aerului de pereţii salinei. Cu cât pereţii sunt mai mari, aceste fenomene conduc la producerea unui număr mai mare de aerosoli. Dar inspirarea şi expirarea acestora duc la consumarea lor. Au apărut însă saline de suprafaţă dotate nu numai cu anvelopă de sare, ci şi cu echipamente profesionale de producere comandată şi controlată a aerosolilor salini. Aceste mici particule de sare izvorăsc precum un fum foarte fin din generatorul de aerosoli.

Generatorul purifică aerosolii

După expirarea timpului şedinţei, încăperea se ventilează. Se reintroduce aer proaspăt, filtrat de polen şi alte elemente alergene şi nocive, iar apoi, cu ajutorul generatorului, aerosolii se refac rapid. Astfel, aerul respirat într-o şedintă este proaspăt şi bine încărcat cu aerosoli. O altă caracteristică importantă a unei saline este gradul său de umiditate. Astmaticii suportă foarte greu umezeala. Deci prezenţa în salină a unei surse de apă nu le este deloc recomandată. Astfel, salinele care dispun de dezumidificatoare sunt cele mai bune pentru aceştia, deoarece menţin permanent umiditatea la cote reduse şi asigură confortul persoanelor prezente.Care sunt avantajele salinelor de suprafaţă:

– Temperatura este constantă, de 18-22 de grade. În salina de adâncime sunt 7-9 grade, ceea ce creează disconfort unor persoane.

– Salinele de suprafaţă prezintă sisteme de ventilaţie a aerului, iar condiţiile de presiune sunt cele normale, pe când în salinele de adâncime pot apărea efecte negative, precum panică de adâncuri, claustrofobie.

– O şedinţă terapeutică în salinele de suprafaţă durează 45 de minute, comparativ cu patru ore, cât este indicat în cazul celor de adâncime.

– Pentru un tratament complet sunt necesare între15-18 şedinţe, cam de patru ori pe an.

– Nu este nevoie să te deplasezi în alt oraş. Găseşti saline de suprafaţă în multe oraşe din ţară şi în Bucureşti.

Ce activităţi poţi avea

Te odihneşti pe scaune, poţi citi, poţi practica jocuri distractive şi activităţi sportive (şah, tenis de masă), plimbări, alergări uşoare, psihoterapie.

Mai mult:http://www.libertatea.ro/detalii/articol/salina-de-suprafata-poate-trata-astmul-bronsic-436130.html#ixzz3QTY3KxxN

 

ZIARUL „EVENIMENTUL ZILEI” despre SALINA SANATATII

Salinele-minune între patru pereți tratează românii cu bani puțini

Salina de la Palatul Copiilor

Pacienții care nu au răbdare să ajungă în inima pământului obțin aceleași rezultate în centrele din oraș. Unde mai pui că fac și economie

Andreea Ciulac

Pacienții cu probleme respiratorii și nu numai își găsesc, de câteva luni, alinarea la capătul holurilor întortocheate de la parterul sălii Palatului Copiilor din Capitală.
Nou-veniții sunt ghidați de câteva săgeți galbene către o salină artificială, dar puțini sunt cei care înțeleg din prima conceptul. Mai înainte de toate, trebuie să îmbraci „uniforma”: botoșei albaștri și halate albe, de unică folosință. Altfel, riști să ieși de acolo arătând ca o prăjitură pudrată în exces cu zahăr tos.
Tratament la degetul mic
Odată ajuns în „salină”, amenajată într-o cameră spațioasă, cu scaune colorate, de plajă și o măsuță ticsită de reviste, organismul reacționează aproape imediat la aerosolii din sare. Te gâdilă ochii, îți curge nasul și dacă deschizi gura, poți să și guști din aerul sărat. Iar în spatele întregii magii stă un aparat inteligent, programat să macine sarea timp de 45 de minute în continuu.
„Este un generator profesional de aerosoli salini care toacă sarea din starea naturală prin trei lame, până o aduce la dimensiunea de doi microni, suficient de mici cât să ajungă direct în plămâni”, explică detaliile tehice, Gavrilă Inoan, proprietarul salinei. „Practic, sunt reproduse condițiile dintr-o salină, dar cu grad ușor accentuat de putere. O ședință de 45 de minute aici echivalează cu patru-cinci ore într-o salină naturală, unde aerosolii nu sunt atât de denși”, explică bărbatul, care se alimentează cu bulgări de sare din salina de la Slănic Prahova.
Cu ambii copii și soția bolnavi de astm, Gavrilă Inoan a înțeles numaidecât nevoia unui astfel de centru, o alternativă excelentă a medicamentelor. „Românii încep să iasă de sub robia pastilelor. Avem chiar și medici care trimit copiii la noi, ca tratament complementar”, adaugă acesta.
Încăperea, unde există un televizor cu plasmă, conexiune la internet, dar și o cameră de supraveghere video, este aerisită după fiecare ședință.„Ca să nu respirăm aerul de la unul la altul”, lămurește bărbatul. Costul unei ședințe începe de la 16 lei pentru adulți, dar există și abonamente personalizate, pentru copii și părinții sau bunicii lor.

Lasă un răspuns