Special pentru copii.

IMPORTANT ! Copiii sub 10 ani nu au acces in salina decat insotiti de catre un adult care sa il aiba in grija.

COPIII SUB UN AN SI JUMATATE VOR FI PRIMITI IN SALINA DOAR PE BAZA UNEI TRIMITERI SEMNATE DE CATRE MEDICUL PEDIATRU DE CARE APARTIN IN CARE SE VOR SPECIFICA SI NUMARUL DE SEDINTE RECOMANDAT.

Copii se simt cel  mai  bine la salina. Se joaca si se trateaza fara a baga de seama. Ne-am ingrijit ca ei sa beneficieze de un spatiu special pentru joaca. In acel loc se gasesc si doua ladite cu jucarii (forme, lopatele,  greble, masinute, etc). Acestea le fac mare placere. Dar parca o mai mare placere este statul in sare, tavalitul si alte asemenea “indeletniciri”. Este recomandat ca cei mici sa vina imbracati cu haine nepretentioase. Majoritatea lor sunt, la terminarea sedintei, albi ca oamenii de zapada. Tocmai de aceea avem pregatita o perie speciala cu care ii luam la periat de sus pana jos. Si aceasta atentie la face mare placere. Sa ii vedeti cum stau cind sunt periati!!

In cazul in care parintii doresc sa fie in apropierea copiilor care se joaca pot rasturna laditele cu jucarii care devin astfel scaune.

Pentru copiii care nu se tavalesc, nu sapa, nu fac munti, tuneluri, albii de fluvii imaginare, am pregatit doua masute potrivite inaltimii lor. Acestea sunt inconjurate cu scaune speciale pentru copii. Asa se poate scrie, desena , citi fara probleme. Daca este vorba despre copii mai mari, care vor sa foloseasca timpul din salina ca afterschool, avem pregatita o masa de talie normala unde isi fac temele fara probleme.

Copiii care vor sa acceseze internetul au la dispozitie, la vedere,  parola sistemului de wireless al saline.

Dupa cum vedeti, am incercat sa ne gandim la toti.

Ceea ce cerem parintilor este o supraveghere atenta a copiilor. Sa nu  ii lasa se arunce cu sare, sa rastoarne mobilierul salinei, sa nu se suie pe pervazul de sub aerul conditionat (unde sunt cabluri electrice) sau sa deranjeze pe ceilalti participanti la terapie, sa  nu isi bage miinile in ochi, pentru a se sterge, cand minile sunt pline de sare. Daca apar astfel de situatii se iese imediat si se merge la baia din imediata apropiere unde se vor spala bine de tot pana cand sarea nu ii va mai deranja.

Daca copiii au zgarieturi este bine sa le protejati cu leucoplast evitand astfel usturimile neplacute pe care sarea le provoaca oricari rani deschise.

REGULI DE BAZA: dupa terminarea sedintei, copiii vor strange singuri, si vor pune la loc, jucariile cu care s-au distrat. Exact cum fac si acasa.

ATENTIE ! In salina nu se mananca si nu se bea apa. Recomandabil este ca sa nu se consume lichide minim o jumatate de ora dupa terminarea sedintei pentru a lasa sarea sa lucreze si in zona gatului, loc deosebit de important.